“kv Noordenveld is een club waar niet alleen Roden, maar heel Noordenveld trots op kan zijn. De club is gezond, heeft ambitie en wil zich bovendien profileren als een sportieve vereniging. Met het kampioenschap van senioren 1, 2 én 3 afgelopen veldseizoen hebben we de lijn naar boven weer ingezet en ik denk dat er nog veel meer mogelijk is."

Bovenstaande tekst is (deels) afkomstig uit een editie van “de Krant” die afgelopen zomer verscheen. Voor het gehele artikel verwijs ik u naar het betreffende artikel in "de Krant". Het feit dat ons dit tableau wordt gegund is een goed teken! Een teken namelijk dat we “op de kaart staan”. Korfbal in Roden is niet alleen een spelletje voor zo’n 120 actieve korfballers die ieder weekend op het veld of in de zaal actief zijn, maar het leeft ook onder de bevolking.

Als voorzitter merk ik dat aan kleine dingen. Zo wordt je op straat of in de winkel aangesproken als er weer eens gewonnen wordt, of als er een wedstrijd op het programma staat tegen de “buren” uit Zevenhuizen of uit Leek. En als je dan ook nog wint (zoals tegen Sparta) is de euforie natuurlijk helemaal groot. Maar ook de belangstelling van de pers en vanuit de gemeente is positief.

Ieder weekend wordt door onze PR-commissie een uitgebreid verslag gemaakt van de gespeelde wedstrijden, zo mogelijk voorzien van zelf gemaakte foto’s. En ondanks dat er ieder weekend natuurlijk heel veel sportwedstrijden gespeeld worden is het opvallend hoe vaak óns verslag geplaatst wordt. Het gebeurt zelfs dat we gebeld worden als er eens een keer géén verslag is. Dat zegt genoeg.

De belangstelling vanuit de gemeente uit zich bijvoorbeeld in de aanwezigheid van twee wethouders tijdens ons 40-jarig jubileum, maar ook uit de interesse van de wethouder en ambtenaren die ik iedere keer meekrijg tijdens onze gesprekken op het gemeentehuis.

Want hoewel het niet altijd even duidelijk is voor de korfballiefhebber hebben we regelmatig overleg met diverse instanties binnen de gemeente. Daarbij schuwen we de confrontatie niet, zoals bij de problematiek rond het onderhoud van veld blijkt, maar zijn we ook structureel plannen aan het maken voor de toekomst.

Immers “stilstand is achteruitgang”, dus moeten wij als gemeentelijke én sport bestuurders kijken wat de mogelijkheden zijn voor de komende jaren. Zoals ik al eens eerder schreef is besturen vooral “vooruit zien” en dat is wat we steeds proberen. Dat dit niet altijd even makkelijk is mag duidelijk zijn.

Zo had de gemeente Noordenveld een aantal jaren geleden een ambitieus plan, het plan “Kroonvelden”. De wethouder van sport kwam destijds met een plan voor een nieuwe sportaccommodatie tussen de Noorderkroon en Roderesch. In dit gebied, de Kroonvelden genaamd, zou een multifunctioneel sportcentrum moeten komen, met kunstgrasvelden voor de hockey-, voetbal- én korfbalvereniging. Inmiddels is het duidelijk dat dit plan de komende 10 jaren waarschijnlijk niet gerealiseerd zal worden.

Maar dat betekent niet dat we stil blijven zitten. Nu duidelijk is dat we voorlopig aan de Borglaan zullen blijven spelen moeten we onze blik verleggen en kijken welke mogelijkheden we dáár hebben. Een eerste gedachtenwisseling met de betreffende wethouder was positief, dus dit krijgt een vervolg.

Daarnaast wordt er natuurlijk ieder weekend op alle niveaus met veel inzet en plezier gesport in de zaal of op het veld door al onze actieve leden, van 7 tot 65 jaar. Ik hoop u daar binnenkort weer te mogen ontmoeten.

Henk Bakker

voorzitter