Afgelopen zaterdag 21 mei speelden koploper kv Noordenveld en runner up Udiros uit Nieuwehorne tegen elkaar aan de Borglaan in Roden. Nadat Noordenveld 2 met 14-17 de winst aan Udiros 2 had moeten laten, betraden de beide hoofdmachten het eerste kunstgrasveld op het altijd sfeervolle korfbalcomplex aan de Borglaan. Het werd een spannende wedstrijd tussen de nummers 1 en 2 in klasse 2B. Na een 8-12 ruststand wist de Mastformatie na een spannende eindfase toch nog een zwaarbevochten gelijkspel uit het vuur te slepen, 20-20. Een uitslag waar de oranje tijgers van trainer/coach Mark Steenbergen gezien het wedstrijdverloop prima mee konden leven.
Udiros (Us Doarp Is Ryk Oan Sport) schoot niet zoveel op met deze puntendeling. Het verschil tussen beide ploegen blijft, met nog 3 wedstrijden te spelen, 2 punten in het voordeel van Noordenveld.

Afgelopen zaterdag 14 mei hervatte de eerste selectie van kv Noordenveld na de meivakantie de veldcompetitie 2021/2022 tegen de hoofdmacht van DTG (De T√Ľke Goaijer) uit het Friese Wijckel. Het team van trainer/coach Mark Steenbergen won met overtuigende cijfers, 8-18, en blijft koploper in KNKV 2e-klasse 2B.

Afgelopen zaterdag 23 april werd de veldcompetitie weer hervat. Na het zo succesvol verlopen zaalseizoen, waarbij Noordenveld promoveerde van de 2e naar de 1e klasse, begonnen de beide Mastselecties aan het 2e deel van de veldcompetitie. Nadat Noordenveld 2 met 21-6 zeer overtuigend van AVO 4 had gewonnen, betrad de hoofdmacht van Noordenveld het kunstgrasveld op het zonovergoten korfbalcomplex aan de Borglaan. Tegenstander was het Friese Kinea uit De Knipe (Heerenveen). Evenals de eerste wedstrijd (10-14) wonnen de oranje tijgers ook deze wedstrijd van de kv Korfbal Is Nuttig En Aangenaam : 19-11.

Het vlaggenschip van korfbalvereniging Noordenveld uit Roden is op zaterdag 16 april 2022 gepromoveerd naar de eerste klasse van het zaalkorfbal. Het kan voor volgend seizoen de schotklok weer uit de kast halen en af gaan stoffen, want Noordenveld gaat op het niveau spelen dat deze weer nodig is. Vorige week won de Mastformatie in eigen huis met 19-13, een verschil dat gezien het wedstrijdbeeld groter had moeten zijn. Voor de return was er dus nog ruimte voor de tegenstander, DIO uit Oosterwolde, om het verschil van zes doelpunten goed te maken. Deze kans grepen de Friezen met beide handen aan, want het was 70 minuten, inclusief verlenging, billenknijpen voor de Rodenaren.