Kv Noordenveld is een bloeiende en actieve korfbalvereniging in de gemeente Noordenveld. We zijn trots op de mooie positieve ontwikkelingen binnen de vereniging. Kv Noordenveld is voor jong en oud en is klaar voor de toekomst.

Een vereniging voor jong en oud

Als korfbalvereniging zijn we volop in beweging. Tijdens de corona pandemie met een helaas afgebroken competitie hebben we met veel vrijwilligers en een enorme positieve energie in een relatieve korte periode ontzettend veel gerealiseerd. Iedereen, van jong tot oud, kan inmiddels actief sporten en bewegen bij Kv Noordenveld.

De opening van het nieuwe kunstgrasveld door wethouder Jeroen Westendorp gezamenlijk met onze ereleden Gladys Ruitenbeek en Germ Wieling was een fantastisch feestelijk hoogtepunt in het afgelopen jaar. Hiermee ging een langgekoesterde wens in vervulling. De eerste wedstrijden zijn inmiddels op het nieuwe kunstgrasveld gespeeld en ons vlaggenschip heeft al haar thuiswedstrijden  in winst weten om te zetten. Daarnaast hebben we in het najaar reeds de diverse kampioenschappen bij jeugd en senioren kunnen vieren.

Door de realisatie van het kunstgrasveld kon er gestart worden met Old Stars walking korfball voor de leeftijd van 60+. Blijven bewegen en sociaal verbinden. De Old Stars groep is een ontzettend leuke groep waarbij iedereen welkom is.   

In het afgelopen jaar is eveneens een mooie ledengroei bij de jeugdafdeling gerealiseerd. Het is fantastisch om te zien dat veel kinderen plezier beleven aan het spelenderwijs leren korfballen. Ook de kangoeroes 3 tot 6 jaar blijft een enthousiaste groep die wekelijks ontzettend veel plezier beleven met elkaar. 

Korfballen doen we het hele jaar door. In de zomer maken we gebruik van de Beach velden achter “De Hullen”. Korfballen op zand, beachkorfbal, is een prachtige sport tijdens de zomerperiode.

Klaar voor de toekomst

Ontzettend veel vrijwilligers zijn wekelijks betrokken bij de vereniging. De grote verbouwing en modernisering van de kleedkamers is volledig afgerond. Het was een enorme klus en het is ontzettend mooi geworden. Zonder de vele vrijwilligers was dit absoluut niet mogelijk geweest. Daarnaast blijven de vele enthousiaste (jeugd)trainers, scheidsrechters, diverse commissies als Kleding- Parkcommissie en vele anderen erg actief. Ook het organiseren van een vossenjacht, springkussen stormbaan, pannenkoekenfeest of een klaverjasavond zijn ontzettend belangrijke elementen binnen onze bloeiende vereniging.

Alle trouwe sponsoren en adverteerders zijn we uiteraard heel erg dankbaar voor de steun. Ondanks de financieel lastige corona periode hebben we ook een aantal nieuwe sponsoren kunnen verwelkomen.

Uiteindelijk hebben we allemaal een heel bijzonder jaar beleefd in 2021 en het is geweldig dat er zo

veel mooie positieve ontwikkelingen zijn binnen onze vereniging. Daarnaast willen we graag

doorgroeien als vereniging. Het is een grote wens om gezamenlijk met de gemeente Noordenveld ook de volgende fase binnen het sportaccommodatieplan komend jaar te realiseren. Een 2e

kunstgrasveld is in de begroting 2022 opgenomen. Met een 2e kunstgrasveld kunnen alle ploegen gaan trainen en de wedstrijden gaan spelen op kunstgras. We gaan samen dan ook een heel mooi jaar 2022 tegemoet.

Kv Noordenveld is een gezonde bruisende vereniging voor jong en oud en is klaar voor de toekomst!

Nog nooit gekorfbald en wil je ontdekken of deze sport bij jou past? Dan mag je geheel vrijblijvend een aantal keer gratis meetrainen. Neem even contact met ons op via onderstaand adres, dan zorgen wij dat er iemand klaar staat om je te ontvangen!

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het algemene mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Korfbal is de enige teamsport die gemengd gespeeld wordt. Door de strikte regels is volledige samenwerking een
vereiste. De aanval wordt door vier spelers opgezet waarbij vrouwen en mannen even belangrijk zijn. Een individuele
succesvolle actie kan alleen tot stand komen door een goede samenwerking en voorbereiding van alle medespelers.
Zo werkt het in het ons dagelijks leven ook. Dit maakt het korfballen in zowel technisch als sociaal opzicht een zeer
gevarieerde en veelzijdige sport.
De korfbalvereniging Noordenveld is opgericht op 1 juni 1976, na de fusie van twee Roner verenigingen, Roko en de
Zwerfsteen. Sinds de oprichting spelen we onze veldwedstrijden op de velden aan de Borglaan, midden in Roden,
tijdens de zaalcompetitie spelen we in het sportcentrum “de Hullen”, aan de Ceintuurbaan. Ons tenue bestaat uit een
oranje shirt en een korenblauwe broek of rok. Deze kleuren vindt u ook terug als u een bezoekje brengt aan ‘t Körfhoes,
ons clubgebouw aan de Borglaan.
Bij de kv Noordenveld staat het plezier in korfbal voorop, waarbij we elke speler korfbal willen bieden op het niveau dat hij of zij ambieert. Momenteel speelt ons eerste in de zaal in de tweede klasse en op het veld eveneens in de tweede klasse. Onze ambitie, voor zowel de zaal als het veld, is een stabiele eerste klasser te zijn, met af en toe een uitschieter naar boven.
kv Noordenveld biedt haar leden meer dan alleen de sport. De vereniging staat ook voor een hoop gezelligheid, wat niet alleen tot uiting komt in het samen wat drinken na afloop van de training of wedstrijd, maar ook in een groot aantal activiteiten. Themafeesten, het jeugdkamp, klaverjas- en dartcompetitie en uitjes zoals bowlen of zwemmen zijn zo maar een paar voorbeelden om aan te tonen dat sport en gezelligheid in het verlengde van elkaar staan binnen onze club.

 

           

De voorzitter van het Koninklijk Nederlands Korfbal Verbond, Rob Meijer, heeft al jarenlang een ideaal. Korfbal Olympisch en een onvoorspelbaar wereldkampioenschap. Het eerste is zal mogelijk nog wel even duren, maar afgelopen EK is duidelijk geworden dat de “oude zekerheden” niet meer zo zeker zijn.

Een finale Nederland – Duitsland, wie had dat verwacht? Om nog maar te zwijgen over de derde plaats van Portugal. En België dat drie keer verliest op één toernooi, wie dat voorspeld had was waarschijnlijk voor gek verklaard.

Naast Olympische idealen heeft het KNKV ook doelen die wat “dichter bij huis” zijn. Ledenwinst en “de verenigingen centraal” zijn daar twee van. Afgelopen jaar is inderdaad een kleine ledenwinst gerealiseerd, maar het contact met de verenigingen verloopt wat moeilijker.

Ieder jaar organiseert het bondsbestuur een “rondje Nederland”. Dan worden alle verenigingen uitgenodigd om, samen met een afvaardiging van hoofdbestuur en districtsbestuur mee te praten over de plannen van het KNKV en de problemen van de verenigingen. Helaas was de belangstelling van de verenigingen afgelopen jaar dusdanig gering dat het bondsbestuur moest besluiten om het “rondje Nederland” te cancelen.

Ook binnen onze vereniging hebben we korte en lange termijn doelen en plannen. Hoewel misschien niet altijd even duidelijk voor iedereen willen ook wij natuurlijk graag meer leden, meer betrokkenheid en een zo optimaal mogelijk resultaat. Als bestuur kunnen we dat wel willen, maar zonder onze leden kunnen we het natuurlijk nooit realiseren. Gelukkig worden we geholpen door diverse commissies, bemand door enthousiaste leden en ouders. Meestal lukt het wel om die commissies bemand te krijgen en te houden, maar af en toe stokt de aanvoer van “vers bloed”. Zo zijn er op dit moment twee commissies die hard op zoek zijn naar nieuwe leden.

Nieuwe leden, maar dan spelende leden, is ook een uitdaging. Zowel bij de jongste jeugd als bij de senioren hebben we dit jaar een team minder in de competitie. Natuurlijk wil je, vooral bij de pupillen, graag ieder jaar één of twee nieuwe teams er bij, maar de laatste jaren is het steeds moeilijker om die jongste jeugd te bereiken en te interesseren voor onze mooie sport. Toch hebben we goede hoop dat we, via nieuwe acties, dit jaar een aantal nieuwe pupillen mogen verwelkomen. Maar ook daar geldt dat we het niet zelf kunnen. Ook hiervoor hebben we hulp nodig, zowel van onze leden als van het KNKV. Gelukkig krijgen we hierbij ondersteuning van Irma Profijt, voormalig hoofdbestuurslid en verenigingsondersteuner van district Noord.

Om te kijken wat er binnen de vereniging leeft en hoe wij nog beter aan de wensen van onze leden (en hun ouders) kunnen voldoen willen we ook graag “in gesprek” met die leden. Daartoe zal dit jaar een aantal bijeenkomsten georganiseerd worden, zeg maar ons “rondje Noordenveld”, onder leiding van Irma Profijt. Ik hoop dan wel dat de belangstelling binnen onze club hoger is dan binnen de korfbalbond, zodat we écht te horen krijgen wat er speelt binnen onze club en zodat we jullie kunnen vertellen wat onze plannen zijn. Houdt dus de e-mail en het weekbericht in de gaten.