Foto Jacco pag 4

Kv Noordenveld is een bloeiende en actieve korfbalvereniging in de gemeente Noordenveld. Iedereen van jong tot oud kan actief bewegen en sporten bij Kv Noordenveld. 

Een vereniging voor iedereen!

De groeiende korfbalsport in de gemeente Noordenveld gaat een mooie toekomst tegemoet. Binnen onze korfbalvereniging zijn we trots op de vele vrijwilligers. Iedereen is welkom bij Kv Noordenveld. Van jong tot oud. Als speler, oldstar, kangoeroe of vrijwilliger. De organisatie met vele betrokken vrijwilligers is een mooie ontwikkeling en een kracht van de vereniging.

Wat is er een hoop werk verricht in korte tijd. De modernisering en grondige verbouwing van alle kleedkamers is een enorme klus geweest. Na de aanleg van het eerste kunstgrasveld is aansluitend ook het tweede kunstgrasveld dit jaar gerealiseerd. Hierdoor kunnen alle leden van jong tot oud op kunstgras korfballen. Een lang gekoesterde wens is hiermee in vervulling gegaan. Als afronding van alle verbouwingsprojecten is ook de gehele veldverlichting inmiddels vervangen door Led verlichting. Een mooie energiezuinige oplossing voor de toekomst. Ontzettend goede en positieve investeringen die we in goed overleg met de gemeente Noordenveld hebben kunnen realiseren. Met hulp van vele vrijwilligers is het een prachtig korfbalcomplex aan de Borglaan geworden.

Veel leden zijn trots op de enorme verbeteringen en dit geeft veel positieve energie aan de spelers, commissies en vrijwilligers. Binnen de verschillende leeftijdscategorieën zien we een ledengroei. Van de jongste jeugd de kangoeroes (tot 6 jaar) tot het enorme succes van de Oldstars groep 60+. De Oldstars is inmiddels een mooie groep geworden die wekelijks met veel plezier bij elkaar komt.

Naast een groeiende groep vrijwilligers zien we wekelijks ook veel betrokken enthousiaste ouders langs de lijn bij de jeugdwedstrijden op zaterdagochtend. Het is mooi dat we ook een behoorlijk aantal nieuwe enthousiaste sponsoren hebben mogen verwelkomen. Alle trouwe en nieuwe sponsoren zijn we uiteraard heel erg dankbaar voor de steun. Hiermee kan de actieve vereniging investeren in de aanschaf van nieuwe korfbalmaterialen, maar ook met het organiseren van vele activiteiten als jeugdkampen, springkussen, pannenkoeken trainingen, klaverjasavonden of een uitje naar jumpstyle en vele andere zaken. Kv Noordenveld is een vereniging die leeft.  

Enthousiasme en ambitie

De competitie bij de jeugd gaat voorspoedig. We hebben wederom onze trotse veldkampioenen dit najaar kunnen feliciteren. Ook de senioren zijn uitgebreid met een extra team. Ons vlaggenschip heeft onder leiding van de nieuwe hoofdtrainer Jesper van Haastrecht een mooie en goede ontwikkeling doorgemaakt. In de eerste klasse kunnen de spelers met veel enthousiasme en een gezonde ambitie zich meten met goede ploegen. De zaalwedstrijden met schotklok heeft het spel sneller en aantrekkelijker gemaakt. We hopen op een mooi en sportief zaalseizoen voor iedereen.  

Kv Noordenveld is en blijft een gezonde bruisende vereniging!

Jacco Thijen

Nog nooit gekorfbald en wil je ontdekken of deze sport bij jou past? Dan mag je geheel vrijblijvend een aantal keer gratis meetrainen. Neem even contact met ons op via onderstaand adres, dan zorgen wij dat er iemand klaar staat om je te ontvangen!

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het algemene mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Korfbal is de enige teamsport die gemengd gespeeld wordt. Door de strikte regels is volledige samenwerking een
vereiste. De aanval wordt door vier spelers opgezet waarbij vrouwen en mannen even belangrijk zijn. Een individuele
succesvolle actie kan alleen tot stand komen door een goede samenwerking en voorbereiding van alle medespelers.
Zo werkt het in het ons dagelijks leven ook. Dit maakt het korfballen in zowel technisch als sociaal opzicht een zeer
gevarieerde en veelzijdige sport.
De korfbalvereniging Noordenveld is opgericht op 1 juni 1976, na de fusie van twee Roner verenigingen, Roko en de
Zwerfsteen. Sinds de oprichting spelen we onze veldwedstrijden op de velden aan de Borglaan, midden in Roden,
tijdens de zaalcompetitie spelen we in het sportcentrum “de Hullen”, aan de Ceintuurbaan. Ons tenue bestaat uit een
oranje shirt en een korenblauwe broek of rok. Deze kleuren vindt u ook terug als u een bezoekje brengt aan ‘t Körfhoes,
ons clubgebouw aan de Borglaan.
Bij de kv Noordenveld staat het plezier in korfbal voorop, waarbij we elke speler korfbal willen bieden op het niveau dat hij of zij ambieert. Momenteel speelt ons eerste in de zaal in de tweede klasse en op het veld eveneens in de tweede klasse. Onze ambitie, voor zowel de zaal als het veld, is een stabiele eerste klasser te zijn, met af en toe een uitschieter naar boven.
kv Noordenveld biedt haar leden meer dan alleen de sport. De vereniging staat ook voor een hoop gezelligheid, wat niet alleen tot uiting komt in het samen wat drinken na afloop van de training of wedstrijd, maar ook in een groot aantal activiteiten. Themafeesten, het jeugdkamp, klaverjas- en dartcompetitie en uitjes zoals bowlen of zwemmen zijn zo maar een paar voorbeelden om aan te tonen dat sport en gezelligheid in het verlengde van elkaar staan binnen onze club.

 

           

De voorzitter van het Koninklijk Nederlands Korfbal Verbond, Rob Meijer, heeft al jarenlang een ideaal. Korfbal Olympisch en een onvoorspelbaar wereldkampioenschap. Het eerste is zal mogelijk nog wel even duren, maar afgelopen EK is duidelijk geworden dat de “oude zekerheden” niet meer zo zeker zijn.

Een finale Nederland – Duitsland, wie had dat verwacht? Om nog maar te zwijgen over de derde plaats van Portugal. En België dat drie keer verliest op één toernooi, wie dat voorspeld had was waarschijnlijk voor gek verklaard.

Naast Olympische idealen heeft het KNKV ook doelen die wat “dichter bij huis” zijn. Ledenwinst en “de verenigingen centraal” zijn daar twee van. Afgelopen jaar is inderdaad een kleine ledenwinst gerealiseerd, maar het contact met de verenigingen verloopt wat moeilijker.

Ieder jaar organiseert het bondsbestuur een “rondje Nederland”. Dan worden alle verenigingen uitgenodigd om, samen met een afvaardiging van hoofdbestuur en districtsbestuur mee te praten over de plannen van het KNKV en de problemen van de verenigingen. Helaas was de belangstelling van de verenigingen afgelopen jaar dusdanig gering dat het bondsbestuur moest besluiten om het “rondje Nederland” te cancelen.

Ook binnen onze vereniging hebben we korte en lange termijn doelen en plannen. Hoewel misschien niet altijd even duidelijk voor iedereen willen ook wij natuurlijk graag meer leden, meer betrokkenheid en een zo optimaal mogelijk resultaat. Als bestuur kunnen we dat wel willen, maar zonder onze leden kunnen we het natuurlijk nooit realiseren. Gelukkig worden we geholpen door diverse commissies, bemand door enthousiaste leden en ouders. Meestal lukt het wel om die commissies bemand te krijgen en te houden, maar af en toe stokt de aanvoer van “vers bloed”. Zo zijn er op dit moment twee commissies die hard op zoek zijn naar nieuwe leden.

Nieuwe leden, maar dan spelende leden, is ook een uitdaging. Zowel bij de jongste jeugd als bij de senioren hebben we dit jaar een team minder in de competitie. Natuurlijk wil je, vooral bij de pupillen, graag ieder jaar één of twee nieuwe teams er bij, maar de laatste jaren is het steeds moeilijker om die jongste jeugd te bereiken en te interesseren voor onze mooie sport. Toch hebben we goede hoop dat we, via nieuwe acties, dit jaar een aantal nieuwe pupillen mogen verwelkomen. Maar ook daar geldt dat we het niet zelf kunnen. Ook hiervoor hebben we hulp nodig, zowel van onze leden als van het KNKV. Gelukkig krijgen we hierbij ondersteuning van Irma Profijt, voormalig hoofdbestuurslid en verenigingsondersteuner van district Noord.

Om te kijken wat er binnen de vereniging leeft en hoe wij nog beter aan de wensen van onze leden (en hun ouders) kunnen voldoen willen we ook graag “in gesprek” met die leden. Daartoe zal dit jaar een aantal bijeenkomsten georganiseerd worden, zeg maar ons “rondje Noordenveld”, onder leiding van Irma Profijt. Ik hoop dan wel dat de belangstelling binnen onze club hoger is dan binnen de korfbalbond, zodat we écht te horen krijgen wat er speelt binnen onze club en zodat we jullie kunnen vertellen wat onze plannen zijn. Houdt dus de e-mail en het weekbericht in de gaten.